Årsmöte i DSF Stockholm

Välkomna till årsmöte i Distriktssköterskeföreningen i Stockholm! Torsdag 21 februari kl.17.00-21.00  Vår huvudsponsor för mötet är Kyowa Kirin   Program Kl.17:00-18.00 Fika, tipsrunda och mingel med utställare. Kl.18.00-18.10 Kyowa Kirin Kl.18.15-19.15 Ann-Sofie Rehnberg, gastroenterolog, ÖL på palliativa enheten vid Stockholms Sjukhem föreläser om "Gastroenterologi och opioidorsakad förstoppning" Kl.19:15-20.00 Årsmöte Kl.20.00-21.00 Middag   OBS! Anmälan sker på hemsidan senast 13 februari. Kostnadsfritt för DSF Stockholms medlemmar. Avanmälningar senare än 14/2 debiteras med 300 kr. Vi är rädda om medlemmarnas pengar! Varmt välkomna önskar styrelsen!

Läs mer...

Årsmöte Distriktssköterskeföreningen Jämtland

Välkomna till årsmöte i Distriktssköterskeföreningen i Jämtland! Tisdag 26 februari kl.18.oo på Sekelhuset i Lit. https://kartor.eniro.se/vägbeskrivning/+/Nybyvägen+6A+836+31+LIT?_ga=2.59328676.860249792.1547663545-1915245183.1542639742 Middag kommer att serveras och menyn för kvällen är baconlindad, färskostfylld kycklingfilé med basmati- och vildris samt dragonsås. Till efterrätt serveras Skillinge cheesecake med kaffe/te. Dryck får var och en köpa själv i serveringen. Glöm inte att meddela eventuella allergier! Lottförsäljning under kvällen. Kvällen är kostnadsfri för DSF Jämtlands medlemmar då CampusPharma bjuder oss på middagen. CampusPharma kommer också att föreläsa för oss om vaginal atrofi. Obs! Anmälan senast 19/2. Anmälan är bindande. Om Du ej får bekräftelse via mail på din anmälan vänligen skicka ett sms till föreningens ordförande Marie Jamtehov så vi kan kontrollera att anmälan finns registrerad, tel.070-6989813. Varmt välkomna önskar styrelsen!  

Läs mer...

Årsmöte i DSF Göteborg

Distriktssköterskeföreningen i Göteborg bjuder in sina medlemmar till: Föreläsning, produktvisning samt ÅRSMÖTE 13 mars Klingersalen, Masthuggskyrkan Storebackegatan 15, Göteborg 17.30 - 18.00 Registrering och lättare förtäring 18.00 – 18.15 Underhållning av musikelever från Nordhemsskolan 18.15 – 18.45 Matilda Lundgren från BioDerma presenterar deras produkter för eksem, akne och rosacea 18.45– 19.15 Anders Sörensson från ALK Nordic presenterar nyheter kring allergiutredning, pricktest och allergivaccination. 19.15 - ca.20.15 Årsmöte Motioner och återbud kan mailas direkt till dsfgoteborg@gmail.com Senast anmälningsdatum 6 mars

Läs mer...

DSF Östergötland Årsmöte

Årsmöte den 21:e mars! Varmt välkommen till Årsmöte i Distriktssköterskeföreningen i Östergötland. Vi träffas i mysiga Mjellerumsgården i Linköping klockan 18:00. Vid 18:15 tiden startar vi med att äta god varmrätt innan vi lyssnar på: Årets vårdchef, Lars Karlsson Lars Karlsson blev utsedd till årets vårdchef av Vårdförbundet 2018. När Lars blev utsedd arbetade han som verksamhetschef på Boxholms vårdcentral. Idag jobbar han på nytt som Distriktssköterska på Boxholms vårdcentral. Lars lyckades genomföra ett stort förändringsarbete i den lilla bruksorten Boxholm. Han visar på mod och hopp att det går att förändra och förbättra med små medel. Juryns motivering till priset: "Hans ledarskapsstil har fått stor genomslagskraft och medfört en stark utveckling både av verksamheten och för den enskilde medarbetaren. Det har medfört att kvalitén höjts i den nära vården och därmed så klart för patienten." Kvällen fortsätter med mötesförhandlingar Poster till styrelse är i stort sett besatta, men vill Du gärna vara med att förändra och driva föreningen framåt är Du mycket välkommen att vara med i styrelsen! Välkommen!      

Läs mer...

DSF Sverige – Kongress och 60-års jubileum 2019

Nu kan Du som medlem i Distriktssköterskeföreningen anmäla dig till Distriktssköterskeföreningen i Sveriges Kongress och 60-års jubileum med Årsmöte den 24-25 maj 2019! Varmt välkomna till en fullspäckad dag med intressanta och aktuella föreläsare samt  årsmötet. Förra årets DSK-dag blev väldigt uppskattad och vi har ett minst lika intressant och bra Program i år! Kostnad för dagarna är 1495 kr som betalas in efter bekräftelse på anmälan som kommer via mail. Kostnad för hotellrum tillkommer och bokas i anmälningsformuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 20 februari 2019, anmälan är bindande. Kan överlåtas till annan medlem. Begränsat antal platser. Här nominerar du till styrelsen. Här lämnar du in motioner till årsmötet. Årsmötesförhandlingar kommer att hållas under dag 2 den 25 maj. Passa på och var med och tyck till om föreningens framtid! Kallelse och handlingar till årsmötet 2019 kommer senare. Pris till Årets distriktssköterska delas ut. Samt utdelning av stipendier. Läs mer om hur Distriktssköterskeföreningen hanterar personuppgifter.   Här är några av årets föreläsare:   Morgan Alling Morgan föreläser om konsten att hantera besvärliga människor. Psykologi blandas med praktiska och konkreta råd. Med humor och värme blandas den senaste forskningen inom beteendevetenskap med Morgans personliga klokskap om hur man på ett handfast sätt kan få en bättre arbetsmiljö eller livskvalitet i sitt egna liv. Morgan tar upp konflikter kopplat till ledarskap och kommunikation.   Lena Renman Foto: Lars Öberg Lena är distrikssköterska och berättar om sitt arbete med alla sårbara människor som ingen vill se eller lyssna på. De människor som befinner sig i samällets nedre skikt. Lena möte de som väljer att inte söka vård på grund av dåliga erfarenheter sedan tidigare och har en misstro mot myndigheter och sjukvården.   Cecilia Åkesdotter Cecilias föreläsning handlar om positiv energi och mindfulness. Längtar du efter att uppleva mer glädje och positiv energi både på jobbet och privat? Du kommer att ta del av flera enkla och välgörande verktyg, råd och tips som kan få ditt liv att lyfta både för dig och de du möter!   Du kan även i år ansöka om resebidrag om du bor utanför de närliggande länen runt Stockholm. Ansök om resebidrag här. Så tar du dig till Vår Gård. Varmt välkommen!! Utställare under DSK dagen:        

Läs mer...